70FE8C00C9

Wat maakt een website succesvol?

Hoe moeilijk kan het zijn om een succesvolle website te bouwen? Uiteindelijk heb je toch niet veel nodig? Neem wat relevante informatie, meng met enkele mooie foto’s, misschien een filmpje en hang er tenslotte een contact formulier aan. De klanten stromen toe en je bent rijk voor je het weet… Was het maar zo simpel. De website die ik hierboven heb beschreven kom je waanzinnig veel tegen. Veel kleine bedrijven en zelfstandigen vinden het voldoende om op het internet aanwezig te zijn. Maar brengt zo’n website ook klanten aan? Wie vind je op het net? Enkel bestaande klanten zullen je tussen de rest weten op te duikelen. En dat kan perfect voldoende zijn wanneer je enkel een extra service wil aanbieden aan je vaste klanten. Ik denk hierbij aan een goed lopende tandartspraktijk of een elektricien met een overvol orderboek. Werk genoeg. Maar veel meerwaarde biedt een dergelijke web aanwezigheid niet. Je kunt je webadres op je visitekaartje laten printen en het gevoel hebben dat je mee bent met je tijd. Maar je mist een reeks van kansen. En dat wil je waarschijnlijk niet. Wanneer je bedrijf pas van start gaat of indien je het internet ziet als een kans om uit te breiden, moet je het totaal anders aanpakken. Vooraf vraag je je best af wat en wie je precies wenst te bereiken met je website. Wat zoekt je potentiële klant? Welke zoektermen voert hij in in Google of Bing? En hoe zorg je ervoor dat deze zoektermen naar jouw site leiden?

De ongrijpbare magie van SEO

SEO of Search Engine Optimization is dé wonderterm waarmee je rond de oren wordt geslagen. Net alsof er een magisch programmaatje bestaat, dat je Harry Potter gewijs bovenaan de lijst van zoektermen katapulteert. Indien het zou bestaan, wat zou het dan opbrengen? Iedereen zou het gebruiken en dan zijn we weer even ver van huis. Je kunt niet met zijn allen aan de top staan.

Is SEO dan pure onzin?

Helemaal niet. Maar zoals alles wat echt de moeite waard is, moet je ervoor werken. Hard werken. Elke webdesigner die een beetje mee is met zijn tijd biedt je SEO-optimalizatie aan. Maar wat houdt dat eigenlijk echt in? Velen denken nog steeds dat met het plaatsen van enkele tags met keywords je site volledig klaar is. Vergeet het maar. Google en andere zoekmachines zijn intussen een stuk intelligenter geworden. Het succes van je site wordt bepaald door de inhoud, de kwaliteit van de html en andere code, het aantal links dat naar je site verwijst enz. SEO-optimalizatie is een serieuze, volgehouden taak. Om een website optimaal te laten renderen is het dikwijls nodig om de volledige site te herschrijven. En je hebt professionele webdesigners nodig om dit succesvol te maken. Het aanschaffen van plugins zoals Yoast SEO kan je een eind op weg helpen. Maar het is zoals met al de rest: het beste tekenprogramma ter wereld is nutteloos in de handen van iemand die niet kan tekenen.

Voor een doorgedreven SEO-optimalizatie

Contacteer WWWild