sociale mediaNiemand kan tegenwoordig buiten de sociale media . Weinig bedrijven hebben echter de tijd om al hun berichten actueel te houden. Zou het niet zalig zijn als je dit via je website in één keer kunt doen? Wel…  dat kan!

Waarom zijn sociale media belangrijk?

“We hebben al werk genoeg!” “Als men informatie wil, kunnen ze bellen of op de website kijken…” Deze argumenten hoor je regelmatig. Misschien heb je ze zelf al eens geopperd. Begrijpelijk, want als zakenman/vrouw heb je geen tijd om constant voor je computerscherm te zitten. Maar een aanwezigheid op de sociale media is echt wel interessant! Facebookgebruikers checken hun pagina vijf maal per dag of meer (bron: Huffingtonpost). Meer en meer gaat men niet eens naar een nieuwssite. Nieuws wordt eveneens geplukt uit de sociale media. De sociale media zijn hot en daar wil je als bedrijf van profiteren.

Zorg dat men je bericht wil delen

De berichten die het meest worden gedeeld, hebben een persoonlijke toets. Focus je op de behoeften van je potentiële klanten. Kruip als het ware in hun huid. Bied oplossingen aan voor hun problemen. Onderzoek eens welke berichten jij onlangs hebt gedeeld, en vraag je af waarom. Zo ben je al snel goed op weg om een bericht te schrijven, die massaal wordt gedeeld.

Mik op specifieke netwerken

Hou rekening met de groep waartoe je je wenst te richten, wanneer je een artikel post op je website of blog. Elke groep verdient een andere aanpak.

1.Facebook

Facebook trekt maandelijks 900 miljoen verschillende bezoekers aan. Wil je de grote massa bereiken, dan is dit ‘the place to be’! Zorg voor een pakkende titel en zorg voor een afbeelding, want dit is wat je opvalt in de tijdlijn, wanneer ze worden gedeeld. De eerste paragraaf verschijnt eveneens. Zorg dat deze onmiddelijk duidelijk maakt waarover je artikel gaat.

2.Twitter

Hier moet je het kernachtig doen met maximaal 140 karakters. Bedenk hoe je in enkele korte zinnen de aandacht van je lezer kan vangen.

3.LinkedIn

Hier kan je zeer gericht een grote groep van geïnteresseerden bereiken in jouw beroepscategorie. LinkedIn is bovendien zeer geschikt voor langere berichten, want degene die ze zullen lezen, zijn mensen uit jouw vak- of interessegebied. Voor de rest gelden dezelfde regels als die voor Facebook.

4.Pinterest

Onderschat de populariteit van dit sociaal netwerk niet! Hier moet je vooral grafisch opvallen. Alles staat of valt met een mooie, veelzeggende foto of tekening.

5.Google+

Google+ is het vijfde grootste netwerk. Bovendien is het uiterst belangrijk, als je een goede SEO-score wenst te behalen. Links en artikels van Google+ doen je stijgen in de zoekresultaten van Google. Stel je bericht op dezelfde wijze op als naar Facebook.

Bespaar jezelf werk

Op het WordPress-platform bestaan er verschillende plugins voor sociale media, die je het meeste werk uit handen nemen. Ikzelf werk met Monarch en op alle pagina’s van deze website vind je knoppen om de berichten of andere inhoud te delen. Eén klik is genoeg, en wie weet gaat de volgende post viraal!

Deze post is losjes gebaseerd op een blogpost op Elegant Themes.

Voor succes in de sociale media

Klik hier !