In de reeks SEO TIPS geef ik je enkele tips, die niet zo bekend zijn, waarmee je je ranking en de conversie (maakt van een bezoeker een klant) serieus verbetert.

Iedereen die een site op het internet heeft, weet hoe belangrijk SEO (Search Engine Optimization) is voor het succes van je webstek. Maar liefst 80 % van alle verkeer naar je pagina’s wordt aangedreven door de zoekmachines. Een hoge rangschikking op bijvoorbeeld Google is dus uitermate belangrijk.

Indien er eenvoudige trucs bestonden om automatisch hoog te scoren, stond iedereen natuurlijk op de eerste plaats (en dus ook niemand).:)

WAT WIL JE POTENTIËLE KLANT?

Hoe kunnen we beter van start gaan dan met het uitzoeken welke informatie de klant precies zoekt? Je bent er in de eerste plaats voor je klant. Je wil die klant op je website krijgen. Het is dan ook logisch dat je allereerste vraag moet zijn : ‘Welke zoekwoorden zou je klant gebruiken om te vinden wat jij aanbiedt? Vreemd genoeg wordt dit deel van de SEO dikwijls overgeslagen.
Met het enorme aanbod plugins die de SEO moeten optimaliseren, bestaat het risico al gauw dat we denken dat het gewoon een technisch snufje is, en dat we met het invullen van de meta data in de juiste velden goed bezig zijn.

Alhoewel het een heel stuk beter is dan niks doen, verlies je daarmee dus wel het belangrijkste uit het oog:

  • Wat zoekt je klant precies?
  • Waarom zou hij/zij naar je webstek moeten komen?
  • Op welke vragen zoekt hij/zij een antwoord?
  • Hoe verwoordt hij/zij dat?

QUORA

Eén van de eenvoudigste manieren om hierachter te komen is surfen naar een website die gespecialiseerd is in het oplossen van vragen. In het Nederlands heb ik nog maar weinig sites gevonden, waar je dit kan doen én je hebt heel wat deelnemers nodig op deze fora om relevante resultaten te verzamelen. Maar meestal is het niet moeilijk om je sleutelwoorden naar het Engels te vertalen en dan moet je vooral bij Quora zijn.

 

Quora zoekscherm

 

Een voorbeeld.

Stel dat je zelf je skateboards wil verkopen en hierover een interessante webstek met boeiende blogartikelen hoopt te maken. Waarover moet je dan schrijven om zoveel mogelijk verkeer binnen te halen?
Ik typte gewoon skateboards, koos het gelijknamige topic en kreeg onmiddellijk een waslijst van vragen die potentiële klanten zich stellen over skateboards. Ik kan jaren vullen met de ideeën die ik hier opdoe.

  • Wat zijn de beste wielen?
  • Kunnen meisjes skateboarden?
  • Hoe kun je het jezelf best aanleren?
  • Welke bedrijven sponsoren beginnende skaters?
  • Wat zijn de beste truken?
  • Enzovoort…

Hiermee weet ik in een oogopslag wat potentiële kopers interesseert, en kan ik artikelen schrijven die ze zullen willen lezen. En meer verkeer betekent automatisch meer kansen op verkoop en een hogere plaats in de zoekmachines, dus meer verkeer, …. Ik denk dat het wel duidelijk is.

REDDIT

Reddit is een website met groepen over bijna alle mogelijke onderwerpen. Ik nam hetzelfde zoekwoord en vond drie subgroepen, subreddits in het jargon. Als ik op één van die groepen klik, zie ik wat de gemiddelde skater bezig houdt. Het lijkt me iets minder goed dan Quora maar levert eveneens massa’s broodnodige info op om een goed draaiende webwinkel op te starten.

 

 

Reddit zoekscherm

 

GOOGLE

Google kan natuurlijk onmogelijk ontbreken bij SEO TIPS!

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt, dat wanneer je een zoekterm in Google typt, er automatisch enkele suggesties verschijnen.
Er bestaan meerdere gratis websites die net die informatie verzamelen, waardoor je weet welke sleutelwoorden en -zinnen je het best gebruikt.

Probeer eens Keyword Tool of Ubersuggest.

Beide kunnen specifiek per land zoeken en geven je volledige lijsten, waarmee je onmiddellijk aan de slag kan.

 

Keyword Tool zoekscherm
Ubersuggest zoekscherm

 

Kom regelmatig de blog bezoeken, want binnenkort posten we meer interessante SEO TIPS !

 

Voor een website die opbrengt !