TOVEREN MET DE SCRIVENER BINDER

DE SCRIVENER BINDER

 

Zoals ik in het vorig artikel ( Scrivener vs. MS Word) in deze reeks zei, is het grootste verschil met MS Word, dat je in Scrivener werkt met een project, bestaande uit folders en artikels. Dat zie je onmiddellijk aan de linkerkant van het scherm. Hier vind je Scrivener’s binder. Denk aan de menustructuur in Windows of op de Mac. Alle onderdelen van je project zijn er terug te vinden.

De drie folders, die er sowieso insteken zijn:

  • Draftfolder (vertaal je als klad): hierin steken de artikels, en de mappen die je eventueel maakt per hoofdstuk.
  • Research: al je opzoekingswerk kun je hier plaatsen: websites, pdf’s, foto’s, audio, enz.
  • Trash: je vuilbak, voor schrijfsels die het net niet haalden.

In de binder kun je schuiven met je artikels en folders In één oogopslag kun je ze een andere plaats geven in je structuur. Je kunt artikels en folders toevoegen of verwijderen. Je kunt er mee spelen zoals je zelf wilt.

DE DRAFT FOLDER

 

Enkele praktische voorbeelden: Stel :  je schrijft een boek. Je gebruikt een map per hoofdstuk en een bestand per paragraaf.
Wanneer je je werk overloopt, merk je dat de ‘flow’ van je verhaal niet klopt. Je sleept gewoon een paragraaf naar een andere plaats in je verhaal en je krijgt een volledig ander verhaal!

Je kunt hiermee experimenteren zoveel je wil, zonder het programma te moeten verlaten, zonder te kopiëren en plakken. Probeer dat maar eens in Microsoft Word. 🙂

Of je gebruikt Scrivener om je blogberichten bij te houden, zoals ik doe. Mijn binder structuur is anders. Ik heb een map voor de verschillende blogs, waarvoor ik schrijf. Wanneer ik een blog gepost heb verplaats ik die naar mijn archief. Ik heb mappen met ideeën, berichten zonder inhoud, waarvan ik enkel de grote lijnen heb vastgelegd. Ik kan die plaatsen waar ik wil, in het systeem dat ik wil. Toch zit alles in hetzelfde project. Ik behoud volledig het overzicht. Je wordt enkel beperkt door je eigen verbeelding. Jij kiest de structuur die je het best past.

En leer je door ervaring dat je beter op een andere manier werkt, houdt niets je tegen om dit met enkele muisklikken te veranderen. Die vrijheid is simpelweg… euh… bevrijdend!

Scrivener laat je toe om te doen wat je wil, hoe je het wil.

Sommige gebruikers zweren bij kleuren per map. Een voorbeeld verklaart veel.
Je schrijft een roman vanuit het oogpunt van de twee belangrijkste personages. Indien je de paragrafen voor elk van je protagonisten een andere kleur geeft, weet je onmiddellijk of de balans tussen de beide personages goed zit. Je kan dit bijvoorbeeld ook doen per locatie. Jij kiest en je kan altijd een andere weg uit als dit je beter uitkomt.

In mijn blogproject zijn artikelen voor de KBSK rood gekleurd, bij projecten voor mijn eigen blog zijn Scrivener artikels paars en SEO artikels appelblauwzeegroen. Omdat ik daar zin in heb. 🙂

Het onderscheid tussen verschillende artikelen of folders kun je nog op vele andere manieren maken.
Maar dat toon ik je in de volgende berichten over Scrivener op deze blog.

DE RESEARCH FOLDER

 

In de researchfolder kun je simpel met slepen en loslaten pdf’s of webpagina’s plaatsen. Terwijl ik dit artikel schrijf, werk ik wanneer ik iets wil opzoeken of controleren met een gesplitst scherm. In het bovenste deze post, in het onderste de handleidng van Scrivener. Ik verlies geen tijd met switchen tussen programma’s, om op te zoeken waar iets nu precies zit. Alles zit in hetzelfde project. Sommige schrijvers willen een bepaalde foto of specifieke muziek bij de scene die ze schrijven. Niets is eenvoudiger.

Een andere manier waarop je je researchfolder kunt gebruiken is door in het ene venster de audio van je gedicteerde tekst af te spelen, en die in het andere venster te typen en te redigeren. In een ander artikel leer ik je hoe je in plaats van te typen je artikel via spraak haast perfect kunt invoeren. Jij dicteert, Scrivener schrijft!

DE TRASH FOLDER

 

Alles wat je denkt niet meer nodig te hebben, drop je in de trashfolder. Het werkt zoals de vuilbak in Windows of Mac. Zolang je deze niet leegt, gaat er niks echt verloren.

Ik raad je trouwens aan deze NOOIT te legen. Wie weet welke pareltjes er in de stukken zitten, die je in je boek niet kunt gebruiken. Later vind je misschien de perfecte plaats om deze los te laten. Wat in de Trash en de Researchfolder zit wordt niet geprint, tenzij je het zelf anders instelt. Het interfereert dan ook niet met je werk.

SJABLONEN A VOLONTE

 

De structuur die je in de binder vindt, kun je ook aanpassen met sjablonen (templates). De uitleg die je tot nu toe kreeg, gaat grotendeels over het leeg (blank) sjabloon.

Maar wanneer je Scrivener opstart, kun je ook kiezen voor een fictie, non fictie sjabloon of een script sjabloon. Er is standaard reeds heel wat keuze. Sjablonen geven je een structuur, specifiek voor het soort project waarmee je wilt starten. Meestal zit er ook een gebruikershandleiding bij. Het is de ideale manier om de mogelijkheden van de Scrivener binder te leren. Op het internet kun je vele sjablonen van gebruikers gratis downloaden .

Kijk eens rond en je vindt zeker iets naar je zin. En wil je iets veranderen in een sjabloon die je van het net hebt gehaald, dan kan dat.
Jij hebt totale controle!

Dit is het tweede deel van de reeks Scrivener Tips.

Aangezien er behoorlijk wat interesse is, wordt deze reeks binnenkort vervolgd.
Heb je ideeën, vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten. Hieronder kun je reageren. Misschien geef jij ons inspiratie voor een volgend deel ?!

Hier kun je Scrivener kopen:

Scrivener voor Windows

Buy Scrivener for Windows (Regular Licence)

Scrivener voor MacOS

Buy Scrivener 2 for macOS (Regular Licence)

 

Voor een website die opbrengt !

Klik hier