webdesign trends 20162016 wordt opnieuw een jaar waarin het world wide web sterk zal evalueren. Wat mogen we verwachten in de nabije toekomst? Welke trends zetten zich door? Wat wordt er nieuw? Hoog tijd dus om de webdesign trends 2016 eens onder de loep te nemen.

1.Responsive Design rules!

Een trend die hoofdzakelijk werd geforceerd door Google is de verplichte Responsive Design. In andere artikels vind je hierover meer. Nu Google websites die zich aanpassen aan je gsm, tablet of PC beloont worden met een hogere ranking in de zoekresultaten, en andere zoekmachines zoals Bing of Yahoo zullen moeten volgen, is er geen ontsnappen meer aan. 2016 wordt het jaar van de Responsive Design!

2.Webdesign in de eerste plaats voor smartphones

Meer en meer mensen surfen het internet exclusief of voornamelijk met hun smartphone. Websites zullen dan ook in de eerste plaats worden gebouwd met dit medium in gedachte. De bedoeling is dat je zo vlug mogelijk je informatie vindt op het kleinere scherm. De ‘gewone websites’ op je PC-scherm zullen niet verdwijnen. Maar waar vroeger de lay-out van je website op je smartphone bijzaak was, wordt het geleidelijk andersom. Omdat responsive design overal ingang vindt, blijven de grotere websites perfect in orde. Het is enkel de werkwijze die zal veranderen.

3.Verticale lay-outs

Een direct gevolg van de nadruk op smartphone design is, dat er een groeiend trend is naar verticale lay-outs. Die zijn immers handiger op je gsm. Scrollen komt terug. Een visitekaart lay-out is helemaal in. Deze passen zich immers gemakkelijk aan aan je beeldformaat.

4.Sociale media boomt voor bedrijven

Bedrijven ontdekken massaal de voordelen van de sociale media. Ten eerste drukt het de kosten van de reclame. Ten tweede bereik je precies de mensen die je wil bereiken. Gekoppeld aan voordelen zoals kortingen, gratis staaltjes en dergelijke wanneer iemand je artikel deelt op de sociale media, is dit een uiterst efficiënt marketing instrument.

5.Hier komen de nieuwe media marketeers

De webdesign trend 2016, die ik hierboven beschreef zorgt dat er een nieuwe groep marketeers opstaat. Zij kennen alles van de nieuwe media. Zij weten je bedrijfsblog te koppelen aan je sociale media, en zijn experts in SEO (Search Engine Optimalization). Zij geven advies aan bedrijven, leiden marketeers op en zorgen voor een maximaal effect van je reclamepogingen.

Dit zijn de voornaamste webdesign trends 2016. Niemand kan in een glazen bol kijken. Maar met de verdere groei van het internet en de stijgende economische impact kan het niet anders dan deze richting uitgaan.

Heb je vragen, of zie je andere trends? Aarzel dan niet om hieronder je commentaar achter te laten!

Zorg dat je mee bent in 2017!

Contacteer WWWild